Kuten hätäisimmät voivat otsikosta päätellä, elämme vielä ihqjaxuhali masuasukkiaikaa. Toisin sanoen hallituksen puheenjohtajaa ärsyttää ja myyrä möllöttää mahassa. Tämä siitäkin huolimatta, että viime viikonloppuna pakattiin vihdoin sairaalakassi!

Keskiviikkona myyrää ulos savustamaan palkattiin yksi kappale anoppeja ja kälyjä. Projektitiimi ja vahvistukset pyörivät mahdollisimman ahkerasti keskiviikkona Ikeassa ja torstaina Ideaparkissa appiukon toimiessa koiravahtina. Ilmeisesti järjetön shoppailu ei ole riittävä tehokeino synnytyksen käynnistykseen.

Torstaina kävimme shoppailun lisäksi TAYS:n myyräpoliklinikalla seurantakäynnillä raskausdiabeteksen takia. Myyrä oli kasvanut erinomaisesti ja tämän hetkinen painoarvio oli jo 3kg! Kaikin puolin asiat oli mallillaan, mutta ainakaan vielä ei käynnistysaikaa varattu. Näillä näkymin myyrään ei laiteta ylimääräistä vauhtia kuin vajaan kolmen viikon päästä, mikäli luonnollista poksahdusta ei sitä ennen tapahdu.

Loppukevennyksenä tarina tältä illalta. Insinööri käveli onnellisena autolle isofix-kiinnitysraudan kanssa. Tunti myöhemmin ja tadaa! Eihän se paska sopinu sinne ollenkaan, olin taas ostanut ihan väärän osan. Noh, vanha myyntiin ja uusi hankintaan.
 
Edellisessä raapustuksessa listasin asioita, jotka roikkuivat projektiryhmän TODO-listalla. Tänään niistä saatiin pyyhkiä yli tutustuminen TAYS:n, kun suuntasimme hallituksen puheenjohtajan kanssa vajaan tunnin kestäneelle kätilön pitämälle luennolle. 

Muistiin jäi ainakin kaksi asiaa:
A) Jos tulevalle äidille maistuu vielä pitsa, synnytys ei ole luultavasti kunnolla käynnissä.
B) Rentouttava musiikki voi auttaa synnytyksessä. Täytynee kaivella thrash metalli levyt kaapin kätköistä valmiiksi.

Kuten arvata saattaa, sairaala kassi on vielä pakkaamatta. Mutta ehtiihän tässä... Viikonloppuna kuitenkin ihan vaan myyrää varten ostin blu ray-kotiteatterin, jotta hallituksen puheenjohtaja ja myyrä voi nauttia tarkasta kuvasta ja särisemättömästä äänestä imetyksen aikana. Vannon ettei muita taka-ajatuksia ollut. 

Huomenna alkaa sitten insinöörin ensimmäinen täysimittainen kesäloma, jota on ajateltu pidettävän vielä kolmella isyyslomaviikolla. Kyllä nyt kelpaa. Toivottavasti myyrä päättää lähiaikoina ulostautua, jotta aikaa kaikenmaailman projektien aloituksille ei jää ylimääräistä aikaa.

Tulipa katkonainen teksti. Kettu. Kuittaa. Heihei!
 
Viimeistä viedään sanoi kettu, kun halkoja kantoi!

Tässäkin projektissa alkaa loppu häämöttää ja projetitiimi kaartaa tiukasti loppusuoralle Kimi Räikkösen roikkuessa aivan takasiivessä kiinni. Niistä 40 viikosta (toimituksen huomautus: niitä on aikuisten  oikeesti 38 prkl!) on taakse jäänyt 36 ja tässä kai pitäisi pikkuhiljaa uskoa, että meille tulee myyrä. 

Vaikka tässä kuinka yhdessä raskaana ollaankin niiin tulevalle isälle on raskaana oleminen vähemmän konkreettinen tilanne kuin hallituksen puheenjohtajalle. Allekirjoittaneella esimerkiksi selittämättömät kiukun puuskat ja kyynelten tirautus on ollut kohtuullisen vähissä, kun puolestaan parempi puolisko saattaa puhjeta suurinpiirten huutoitkuun siivousvälinemainosta katsottaessa. Ja vaikka maha on minullakin hieman pyöristynyt siellä ei käy jatkuvaa kuplintaa ja kohoilua kuin ajoittain ison pierun takia.

Konkretiaa on elämään hieman kuitenkin tuonut makuuhuoneesta paikkansa löytäneet pinnasänky ja hoitotaso, joihin on ilmeisesti tarkoitus myyrä mytkäyttää kunhan meitä paikalla olollaan ilahduttaa. Toisaalta synnytysosaston ohjattu tutustuminen ja sairaalakassin pakkaus on vielä projetitoimistolle tyypilliseen tapaan harkinta asteella ja itse asetettu deadline viikon sisään. Siitä 100% valmistautumisesta ei voida ihan vielä puhua.

Muutama viime hetken valmistautumis kysymyskin on vielä vailla vastausta. Eli kannattaako myyrä opettaa ensin derivoimaan vai integroimaan? Ja osaako se vaihtaa takalasin pyyhkijän moottorin itse sitten syksyllä vai pitääkö olla mukana opastamassa? Pitäänee kysyä mielipidettä vanhimmalta sedätettävältä kun viikonloppuna lähdetään kotieläinpuistoon konootteja ja bingoja katsomaan...
 
Taas on viikko vierähtänyt edellisen sanaisen arkun aukaisusta. 

Ensimmäisenä esityslistalle pääsee projetitiimin juhannus, jota vietettiin kesäisessä Sawossa. Perjantaina muiden pököpäiden jo matkattua maanteillä pakkasin autoon hallituksen puheenjohtajan ja karvanaamakonsultit sekä kasan matkatavaroita. Saimme ajella Varkauteen kohtuullisen rauhallisesti, vain muutama turkulainen tukki tietä ennen Jyväskylää. 

Insinöörin vanhempien luona hyvin nukutun yön jälkeen seurasi rytmiryhmän reissu mummolaan ja mökille. Lyhyestä virsi kaunis: Minä sain kalan ja hallituksen puheenjohtaja melkein ui! Niin ja tavattiin mummolassa Enon Zorro ja muita sukulaisia. Alla todiste että kävin kalassa koiran kanssa.
Heinävedeltä palasimme vielä lauantain nimissä takasin Varkauteen ja palasimme sunnuntaina kotiin Tampereelle. Sunnuntain paluumatka ei sujunut aivan yhtä leppoisissa merkeissä kun perjantain. Vain kerran soitettiin kuitenkin edessä ajavalle poliisi rattijuoppoepäilyn takia.

Ennen juhannusaattona hallituksen puheenjohtaja sai vihdoin insuliinia raskausdiabeteksen takia. Viikon verran on nyt sitten tökitty rouvaa kerran päivässä ja tuloksiakin on tullut. Enää paastoarvot eivät ole kertaa menneet yli raja-arvon, joten tyytyväinen on oltava. Lääkärikin vakuutteli, ettei riski diabetekseen sairastumiseen synnytyksen jälkeen ole suuri, vaan riski vanhuusiän diabetekseen on olemassa. Toisenlaisillakin näkemyksillä on hallituksen puheenjohtajaa peloteltu muiden kuin lääketieteen ammattilaisten toimesta.
 
Onpas ollut tapahtumarikas viikko sitten edellisen päivityksen.

Lauantaina aloitimme syöksymällä hallituksen puheenjohtajan ja mahamyyrän kanssa Ikeaan kuin kolme raivotautista jänistä. Ruotsalaisten lihapullien ja ihmishelvetin keskeltä löysimme myyrälle pinnasängyn, hoitopöydän ja keittiön ruokaryhmän. Kaikki muut on jopa koottu paitsi ruokailuryhmä, jonka maalaus on vielä kesken. Kokoaminen oli jopa hieman helpompaa kun Big Bang Theoryn vastaava suoritus...
Rankan Ikea reissun jälkeen projektiryhmä vietti rentouttavan illan Annalan insinöörikolleegapariskunnan kanssa grillaten. Tarkoitus oli rentoutua myös sunnuntaina, mutta toisin kävi.

Aamupäivästä hallituksen puheenjohtajalla ilmeni näköhäiriöitä, joiden jälkeen paukahti päälle muheva päänsärky. Synnytyspäivystyksen puhelinkonsultoinnin ja tuntien odottelun jälkeen rytmiryhmä teki yhteisen päätöksen lähteä synnytyspäivystykseen. Pelkona, mutta onneksi turhana, oli raskausmyrkytys. Lopullinen diagnoosi oli migreeninkaltainen kohtaus.

Synnytyspäivystyksessä hallituksen puheenjohtaja kytkettiin mielenkiintoiseen kojeeseen.  
Kekotin mittasi sekä piirsi myyrän pampatusta ja hallituksen puheenjohtajan supistelua. Sen verta hienon näkönen vehje, että olisi se voinut aurinkotuulen voimakkuudenkin havaita. Liene turha sanoa, että olin haltioissani.

Eilen oli sitten yhden välipäivän (lue: kalusteiden kokoamista) jälkeen myyräntäyteinen päivä. Aamulla kävimme paikallisella myyräkonsultilla määräaikaishuollossa ja päivemmällä hallituksen puheenjohtaja sai soiton yliopistolliselta myyrähoitolalta. Kuuden viikon raskausdiabetes jahkailun ja jatkuvan sokeriarvojen mittauksen jälkeen määrättiin insuliinia. Vieläkään ei kuulemma ole syytä paniikkiin, mutta ihan vaan varmuuden vuoksi.

Huomenna sitten koittaa hallituksen puheenjohtajan valmistuminen ja juhannus! Aiomme tehdä viimeisen reissun ennen myyrän maailmaan poksahtamista insinöörin vanhempien luo. Alan hieman huolestua hallituksen puheenjohtajan mielenterveydestä, kun oikein uhkasi uivansa...
 
Kuten kaikissa projekteissa, on meidänkin hankkeeseen asetettu aikataulu. Heinäkuun 30 päivä, prototyyppi olisi tarkoitus julkaista koko maailmalle ihmeteltäväksi ja ihailtavaksi. Katsellaan sitten sitä palvontaa kun myyrä hieman kasvaa... Tiedossa olevan aikataulun takia maanantaiksi kalenteriin merkitty "Synnytys klo 16:15-17:15" aiheutti insinöörissä hieman hämmennystä. Ei minulla mitään tunnin synnytystä vastaan ole, mutta eikö nyt kannattaisi edes heinäkuulle odottaa.  

Maanantaina ei kuitenkaan ollut edessä matkaa synnytysosastolle, vaan suunnistimme kohti perhevalmennusta jossa neuvolan täti kertoi mitä kaikkea sitä sitten oikean synnytyksen aikana voidaan kohdata. On eri synnytyksen vaiheita, erilaisia oireita, erilaisia kipuja ja kivun lievityksiä. Henkilökohtaisesti aion käyttää kivunlievitykseen ilokaasua. Niin ja tuoreelle äidille saa ihan luvan kanssa salakuljettaa pitsaa kunhan myyrä on maailmaan ilmestynyt.

Nyt kun tiesimme kaiken synnytyksestä oli tänään hyvä käydä vielä kerran kurkistamassa keskusäitiysmyyrälässä kuinka tuo rakkautemme Abba-Ingrid on kasvanut. Hallituksen puheenjohtajan vatsassa myyrä köllötteli kaikessa komeudessaan ja painoakin oli kertynyt jo arviolta 2100 kilogramman tuhannesosaa! Koko arvion perusteella on ehkä harkittava pientenkin vauvanvaatteiden lisähankintoja. Tähän mennessä 50 koon vaatteita kun on kertynyt kolme! 
 
Meillä on ollut viimeisen viikon aikana oikein jännät oltavat!

Kaennnuuun (suomalaisittain lausuttuna Kainuun) reissulta kotiuduttua hallituksen puheenjohtajan selkä ilmoitti, ettei tässä nyt kyllä varmaan ehkä mahdollisesti kenties tuhannen kilometrin viikonloppureissuja tehdä. Onneksi perheen syöksysämpylässä on sentään ilmastointi, jottei koko konkkaronkka hyytynyt matkalle trooppisessa ilmastossa.

Kotia palattua ilmat on pysyneet hyvinkin lämpiminä, chilit viihtyy hyvin ulkona ja koirat tiiviisti sohvalla, valitettavasti hallituksen puheenjohtajalla meinaa olla kaikkialla hieman epämukava. Jollei säät tästä muutu, täytyy pihalle ostaa jonkunlainen uima-allas! 

Lämpien säiden lisäksi ollaan käyty porukalla opiskelemassa uusia taitoja. Perhevalmennuksessa maanantaina saimme kuulla miten pientä nelijalkaista jyrsijän pentua pitäisi hoitaa. Suullisten neuvojen lisäksi mukaan saatiin lyhyt käyttöopas, josta voi olla tulevaisuudessa arvaamaton apu. Tunnetustihan käyttöohjeita EI lueta, mutta myyrän tapauksessa poikkeukseen on luultavasti sorruttava.

Eilen oli sitten vuorossa ensimmäinen myyrän ultaraääni metsästys, jonne insinööri ei päässyt mukaan työkiireiden takia. Rakkautemme pörrö-mansikki painaa Tampereen yliopistollisen myyräsairaalan arvioiden mukaan jo melkein kaksi kiloa! Ja ennusteen mukaan ulos poksahtaessa rinsessalle elopainoa on kertynyt jopa 3,6kg. Mukava oilisi tietää millaisella otannalla statistiikka näitä ennusteita varten on kerätty ja käytetäänkö ennusteen luomiseen adaptiivista luokittelijaa. Metsästys reissulla hallituksen puheenjohtajaa tökittiin neuloilla ja kehoitettiin jatkamaan kotitökkimistä verensokerin seurannan merkeissä. Mitään hälyttävää ei kuitenkaan tuotu projektitiimin tietoon joten jatkamme iloisella asenteella kohti heinäkuun viimeisiä päiviä ja odottavaa univajetta.
 
Hyvää iltaa! (Tähän kuuluu vastata kuuluvalla äänellä: "Oikein hyvää iltaa!")

Nyt kun virallinen osuus on saatu päätökseen voidaan siirtyä sujuvasti projektitoimiston kuulumisiin. Prototyyppi mallinimeltä myyrä on nyt saanut kunnolla potkimisfunktion pelaamaan, yhden hiljaisemman päivän jälkeen. Hallituksen puheenjohtajan voimalinjat on ilmeisesti syytä pistää uuteen järjestykseen mahan sisällä. Hiljaisemman päivän aikana hallituksen puheenjohtaja (ja salaa mielessään myös insinööri) oli jo ottamassa puhelua vähintään Pentagoniin ja Cerniin, jotta saataisiin tietää onko jotain hätänä. Ei onneksi ollut.

Viikonloppuna sain pienen maistiaisen mitä se elämä sitten prototyypin putkahdettua on. Vietimme Vesilahden Robinin varpajaisia poikaporukalla ja pakko myöntää, että kovin on raskasta touhua. Ensin piti grillata hillitön kasa makkaraa, pihviä ja pekoniin käärittyjä chilejä. Vatsa pullollaan sitten lillua monta tuntia paljussa katsellen mestareiden liigan finaalia ja sivistyneesti maistella kuperkeikkaöljyä. Taisi liiallinen paljuilu aiheuttaa insinöörin sisäisen H2O-konsentraation laskun kun sunnuntaina oli ihan oikea paha olo...

Maanantaina postissa poksahti hallituksen puheenjohtajalle lähete TAYS:n raskausdiapeetes epäilyn takia. Toivottavasti projektitiimillekkin saadaan vihdoin ja viimein selvyys onko tässä nyt jotain aiheitta huoleen. Sormet ristissä ja silleen... Pitää muuten muistaa pyytää hallituksen puheenjohtajaa kysymään TAYS:sta kuinka tuo kotikäyttöinen sokerimittari toimii. 

Huomenna siirrämme projektitoimiston tilapäisesti hallituksen puheenjohtajan äidin tyttären isän vaimon ja tämän miehen luokse viikonloppu visiitille. 
 
MM-kisat ja euroviisut on nyt kisattu ja paluu normaaliin päivärytmiin. 

Sunnuntaina kävimme toivottamassa uuden pikku ihmisen sukuun. Insinöörin nuoremman version toinen tyttö sai vettä päähän ja uuden nimen. Minulle oli varattu syli-insinöörin kunnia ja sain kanniskella vauvaa sydämeni kyllyydestä! Hurjalta tuntuu ajatus, että meidänkin projekti pullauttaa samanlaisen prototyypin alle kolmen kuukauden kuluttua!

Tänänä kävimme projektitiimin kanssa myyräkonsultilla. Vieläkään ei mitään hirveän hälyyttävää ollut, hiukan sokerit ylhäällä ja hemoglobiinit alhaalla. Mutta sairaalahoitoa ei tarvita ja kotiin päästiin koko konkkaronkka. Toivotaan nyt että kaikki jatkuu samaan tapaan ja lopputuloksena saadaan maailman paras myyrä!

Pahoitteluni lyhyestä päivityksestä, mutta insinöörienkin on käytävä vessassa.
 
Toisin kun ehkä yleinen uskomus on, kaikki insinöörit eivät ole huippukunnossa. Allekirjoittanutkin on kerännyt hyvin raskauskiloja ihan sympatiasta hallituksen puheenjohtajaa kohtaan, eikä kunto ole ihan huipussaan...

Nyt on sitten laitettu insinööri kuntokuurille, kuntopiiri ja hikilenkki joka päivä. Vielä kun tähän lisätään hikoilu television ääressä jääkiekkoa katsoen lopputulos lienee kolmen viikon päästä jotain alla näkyvän tyyppistä. 
No ehkei kuitenkaan. Mutta rehellisesti tavoitteena olisi jaksaa riepottaa alle kolmen kuukauden päästä tuotantolinjalta tulevaa prototyyppiä ilman suuria vaikeuksia. Tuskin prototyypin staattisessa asennossa pitelykään hyvää ajoittan jumissa oleville hartioille hyvää tekee.

Tähän menessä (kuntoilu alkoi jo sunnuntaina!) on ollut hauskaa!

Tämän viikon sunnuntaina pelataan MM-kisojen mitallipelien lisäksi insinöörin veljentytön ristiäiset. Teollisuusvakoojat on raportoineen papin olevan huippuvireessä ja odostusarvoisesti vie yleisöä 100-0, täytynee siis pelata sylikummin paikalta vahvaa puolustusta ja välttää harhasyöttöjä!